ЗМИЈА ИЛИ МАГАРЕ? - ГЕВГЕЛИЧАНИ ЌЕ ОДЛУЧАТ НА 15ти ОКТОМВРИ
Oпштинската изборна комисија ги утврди кандидатските листи за градоначалник на општина Гевгелија, како и распоредот на гласачкото ливче на локалните избори, кои ќе се одржат на 15 октомври 2017 година.
ЦЕЛОСНА СОВЕТНИЧКА ЛИСТА НА ТОМЕ КИЧУКОВ И ГРУПА ИЗБИРАЧИ
Независната советничка листа на Група Избирачи и Томе Кичуков ќе настапи самостојно на претстојните локални избори под реден број 78.

 

Деновиве актуелни се политичките кампањи за локалните избори кои треба да се одржат на 15ти Октомври. Гевгелија е град со традиција во мото-крос, има поединци од ова општина кои имат постигнато голем успех во овој спорт.

Патеката Милци е приказна сама за себе, располага со одлична конфигурација, а вложувањето во неа може да и донесе голем приход на општината имајки го во предвид бројот на сончеви денови и временските услови кои дозволуваат да се користи и во зима за подготовки на професионалните возачи од земјава и странство. Со мало вложување во инфраструктура (трибини, ограда, соблекувални, туш кабини, осветлување) Милци може да биде вистински магнет за љубителите на овој спорт, со организација на мото-крос трки да привлече голем број публика (туристи) од земјава и странство. Се надеваме дека оваа патека нема во иднина да стане градежна парцела за профит на поединци, наместо да биде едно репрезентативно обележје на градот. Во светот многу општини и држави вложуваат милионски суми за да опстанат нивните патеки во мото-спортот како што се WRC, F1, MotoGP и други дисциплини.

фото: motori.com.mk

/ Т.А.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Наркоманијата се смета како ментално-хигиенски и општествен проблем. Според пишувањата на старогрчките писатели (Хомер 2500 год. Пр.н.е), Елена, ќерката на...
На шестите локални избори кои се одржаа вчера, од вкупно запишани 19.413 гласачи своето право на глас го оствариле вкупно...
Денес се одржуваат шестите по ред Локални избори во Македонија. точно во 07:00 часот беа отворени сите 35 гласачки места...
Вечерва на полноќ настапи предизборниот молк за локалните избори 2017. Предизборната кампања мина во фер и демократска атмосфера, без инциденти...
на 10ти октомври се одржа промоција на кандидатите од независната советничка листа на Томе Кичуков. gvginfo.mk ексклузивно ви го прикажува...

АНКЕТА

НА КОЈА СОВЕТНИЧКА ЛИСТА ЌЕ И ДАДЕТЕ ДОВЕРБА НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ?
loading...

НАЈАВА

Овозможено од