Кариера и бизнис 10 ЦИТАТИ ЗА МОТИВАЦИЈА

10 ЦИТАТИ ЗА МОТИВАЦИЈА

2004
0
Мотивација

Доколку чувствувате дека имате итна потреба од малку мотивација во текот на овој ден, задолжително прочитајте ги следниве цитати од познати личности кои ќе ви го подигнат нивото на мотивација и продуктивност, а со тоа ќе го подобрат и вашето расположение во остатокот од напорниот работен ден.

 1. „Успешните луѓе секогаш се во потрага по можност да им помогнат на другите. Неуспешните луѓе секогаш прво прашуваат: „ А јас што ќе добијам од тоа?“ – Брајан Трејси
  2. „Ништо на овој свет не е целосно погрешно. Дури запрениот часовник го покажува часот правилно два пати на ден.“ – Паоло Коељо
  3. „Тешкотија е оправдувањето што историјата никогаш не го прифаќа.“ – Едвард Мороу
  4. „Љубопитноста е моторот на постигнувањата.“ – Кен Робинсон
  5. „Сакате да знаете кој сте? Не прашувајте. Постапете! Дејствието ќе ве претстави и дефинира.“ – Томас Џеферсон
  6. „Никогаш нема да го преминеш океанот, додека не се осмелувиш да го изгубиш брегот од очи“ – Кристофер Колумбо
  7. „Професионалец е оној кој ја извршува најдобро работата, додека чувствува дека најмалку му се работи“ – Френк Лојд Рајт
  8. „Иновацијата го разликува лидерот од последователниот.“ – Стив Џобс
  9. „Инспирацијата постои, но треба да ја најдеш работејќи.“ – Пабло Пикасо
  10. „Талентот е одлично нешто, но тој нема да се пренесе начовек кој се откажува.“ – Стивен Кинг
  Бонус од уредникот:
  „Постои мотивација за работа, се вика „повисока плата.“

Спонзорирано:
loading...

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде